Godinama grade a ni 10% nije gotovo

Izvođači na južnom delu Koridora 10 kroz Srbiju duguju oko tri miliona evra podizvođačima, izjavila je ministarka građevine Zorana Mihajlović.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 05.05.2015.

08:07

Default images
Foto: Tanjug, arhiva

Ona je najavila da će biti zamenjeni izvođači koji nisu bili u stanju da obave 10 odsto posla u prethodnih nekoliko godina.

"Objašnjenje (za dug) koje smo dobili od izvođača nije zadovoljilo ni mene ni moje saradnike, pa smo odlučili da u toku ove nedelje se sastanemo i vidimo kako to da rešimo", rekla je Mihajlovićeva.

Ona je istakla da za svaki projekat postoji utvrđena dinamika.

"Neki izvođači za sve ove godine nisu uradili ni 10 odsto posla i spremni smo da raskidamo takve ugovore i biramo druge izvođače, jer ako neko za dve, tri ili četiri godine uradi samo 10 odsto onda teško da će završiti u predviđenom roku", poručila je Mihajlović.

Ona je dodala da će ove godine na jugu Srbije biti asfaltirano oko 60 kilometara na Koridoru 10.

Ministarka nije navela na koje firme misli ali se može pretpostaviti da je reč pre svega o grčkoj firmi Aktor, čije izvođenje radova na nekoliko deonica je problematično već niz godina.

Vlasnik preduzeća leonidas Bobolas je pre desetak dana uhašen pod sumnjom da je utajio porez.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

14 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: