Kupili zemlju od Vojske, prave zonu

Pirot će dobiti novu industrijsku zonu "Pirot-Jug", a opština je obezbedila i prvih 10 hektara zemljišta pogodnog za nove investicije.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.05.2015.

13:21

Default images
Foto: Thinkstock

"Postojeća Industrijska zona je dostigla neki svoj maksimum zbog čega već duže vreme razmišljamo o lokaciji za novu industrijsku zonu", rekao je predsednik opštine Pirot Vladan Vasić.

Prema njegovim rečima, prvi uslovi za to su se stvorili onoga trenutka kada je od Vojske Srbije kupljeno 10 hektara zemljišta, a planira se kupovina još 50 hektara, upravo za te namene.

"Očekuje nas naravno i kupovina zemljišta i opreme za infrastrukturno opremanje kako bi se omogućilo dalje širenje i gradnja novih industrijskih pogona, s obzirom da u postojećoj Industrijskoj zoni gotovo da više nema mesta", kazao je Vasić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: