Sutra saznajemo ko želi FAP

Ministar privrede Željko Sertić najavio je da će sutra u Agenciji za privatizaciju biti otvorene ponude zainteresovanih investitora za privatizaciju FAP-a.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 28.04.2015.

16:12

Default images
Foto: Tanjug

Kako je rekao Sertić, posle razgovora sa privrednicima i predstavnicima lokalnih samouprava Zlatiborskog okruga, za privatizaciju FAP-a pristigla je i ponuda finskog SISU, koji je od ranije zainteresovan za pribojsku fabriku.

“Ukoliko FAP dobije strateškog partnera, otvaraju se mogućnosti da se uđe u privatizaciju i drugih delova fabrike, poput Livnice, za koju postoje zainteresovani kupci”, rekao je Sertić.

Ministar privrede upoznao je užičke privrednike sa merama Vlade Srbije za poboljšanje privrednih aktivnosti, kao i dostignutim stepenom evropskih integracija i mogućnostima srpske privrede za korišćenje predpristupnih fondova EU.

“Mnogo više informisanja i saradnje između opština i regionalnih komora mora biti kako bi iskoristili potencijale, koje nam pružaju predpristupni fondovi EU, ali i bilateralni sporazumi sa zemljama u Evropi i van nje”, istakao je Sertić.

Sertić je naglasio da će Razvojna agencija Srbije, koja će biti naslednik SIEPE i Nacionalne agencije za regionalni razvoj, nastaviti realizaciju svih započetih projekata.

“Razvojna agencija Srbije doprineće skraćenju procedura, povećanju efikasnosti i koordinacije, tako da će realizacija svih poslova biti daleko bolja i kvalitetnija”, istakao je Sertić u Užicu posle sastanka u Regionalnoj privrednoj komori sa privrednicima Zlatiborskog okruga i predstavnicima lokalnih samouprava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

19 h

Podeli: