Uniqa evropski forum o osiguranju

Beograd je po prvi put bio domaćin vodećim predstavnicima UNIQA osiguranja na Evropskom formu o osiguranju, koji se održao od 20. do 23. aprila.

Srbija

Izvor: PR tekst

Utorak, 28.04.2015.

15:54

Default images
Foto: UNIQA

Srbiju je tokom ovog foruma posetilo preko 100 predstavnika top menadžmenta ove kompanije iz cele Evrope, a cilj je razmena mišljenja o najnovijim trendovima u ovoj oblasti.

“UNIQA je razvila dugoročnu strategiju svog razvoja do 2020. godine sa vizijom da postane jedna od tri najbolja učesnika na svakom tržištu na kom posluje, udvostruči broj klijenata i postane tržišni lider u Austriji, našem domaćem tržištu“, rekao je Volfgang Kindl.

UNIQA Srbija je u prethodnoj godini ostvarila rast premije u iznosu od 16.14%.

“Rast životnog osiguranja iznosio je 25,81%, dok je rast neživotnog osiguranja iznosio 12.88%. Najdinamičniji rast je postignut u dobrovoljnom zdravstvenom osiguranju (52%), osiguranju domaćinstva (35%) i putnoj asistenciji (14%),“ istakla je Gordana Bukumirić, CEO UNIQA Srbija.

U 2014. godini uspešno je i završen proces akvizicije Basler osiguranja u vrednosti od oko 9 miliona evra, nakon čega UNIQA Srbija ima 730 zaposlenih i 33 prodajna mesta.

Najpopularnije osiguranje u Srbiji je obavezno osiguranje od autoodgovornosti, koje čini 33% od ukupne vrednosti premije na tržištu osiguranja, sledi osiguranje nezgode pri obavljanju redovnog zanimanja i van njega (32%). Nažalost, ostale vrste osiguranja su jako malo zastupljene - privatno zdravstveno (13%), životno (8%), i osiguranje imovine građana (7%).

UNIQA je druga najveća osiguravajuća kompanija u Austriji, sa 21% tržišnog učešća i 22.000 zaposlenih. Na tržištu Centralne i Istočne Evrope, od 15 tržišta, na njih devet UNIQA se nalazi među pet vodećih osiguravajućih kompanija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: