Struja možda skuplja od juna

Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je da bi prilikom prve revizije aranžmana Srbije sa MMF-om mogla biti dogovoreno korekcija cene struje.

Srbija

Izvor: Beta

Subota, 25.04.2015.

16:53

Default images
Foto: Thinkstock.com

Ta korekcija bi na snagu mogla da stupi do 1. juna. Ministar je dodao da je ranije planirano povećanje cene struje od 1. aprila bilo nerealno, jer su procedure zahtevale mesec dana od donošeja odluke o korekciji cene do njene primene.

"Srbija ima najnižu cenu struje u regionu, i cilj je da to bude i dalje tako, ali da zaostajanje ne bude tako veliko", kazao je Vujović ne navodeći detalje oko korekcija cene, podsećajući da je dogovor sa MMF-om bio da se u sklopu prilagođavanja poslovanja EPS-a uradi i prilagođavanje cena struje.

On je kazao da je "izrada programa restrukturiranja EPS-a u završnoj fazi i Vlada Srbije bi trebalo da ga usvoji do kraja meseca, kako bi stupio na snagu 1. juna i kako bi i ostale mere bile realizovane, a o njemu će biti diskutovano tokom posete delegacije MMF-a koja će boraviti u Srbiji od 29. aprila do 13. maja".

"Očekujem da ćemo do 1. juna imati realan plan koji će zadovoljiti i Srbiju i MMF i EPS, kako bi se ostvarila efikasnija proizvodnja struje, bolji nivo naplate računa i manji nivo gubitaka", kazao je Vujović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: