Vulin: Zakon je dobar, ostaje

Zakon o radu je dobar i neće se menjati, izjavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

Srbija

Izvor: Tanjug

Subota, 25.04.2015.

16:38

Default images
Foto: Tanjug

S druge strane, poslodavci ukazuju da se nisu zalagali za ukidanje plaćanja toplog obroka, pauze i prevoza, ali da će kad-tad do novih izmena doći, a sindikati tvrde da, i ako do novih izmena dođe, one neće iću u pravcu poboljšanja uslova radnika.

Ministar Vulin je rekao da je formirana radna grupa koja se bavi analizom, odnosno efektima primene tog zakona, njegovom usklađenošću i sa evropskim preporukama, drugim zakonima i njegovom ostvarivanju u životu.

"Ne menjamo Zakon o radu, formirana je radna grupa koja se bavi analizom efekata njegove primene u praksi, usklađenosti sa evropskim preporukama, ali i drugim zakonima i onom što je najvažnije njegovom ostvarivanju u životu", rekao je Vulin.

Vulin je kazao da se posebna ekspertska grupa bavi kodeksom radnog zakonodavstva, odnosno setom zakona koji će, kako se nada biti doneti u toku ove godine.

"Već se ozbiljno radi na Zakonu o socijalnom preduzetništvu, prednacrtu zakona o agencijama za privremeno zapošljavanje, zakonu o zapošljavanju naših radnika u inostranstvu", rekao je Vulin.

On je dodao da će, kada ekspertska grupa usaglasi predloge zakona, oni biti predstavljeni i Socijalno-ekonomskom savetu.

"Ova godina je što se Ministarstva rada tiče, godina zakonodavstva", rekao je Vulin i dodao da će biti donete i izmene zakona o socijalnoj zaštiti, finansijskoj podršci porodicamama sa decom i čitav niz zakona koji su veoma značajni, među kojima i Zakon o socijalnom preduzetništvu koji je prioritet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: