Od države 1.700 socijalnih stanova

Država je prihvatila novi program izgradnje 1.700 stanova za socijalno ugrožene na kojim će se raditi narednih godinu, dve, izjavila je Zorana Mihajlović.

Srbija

Izvor: Tanjug

Subota, 25.04.2015.

15:32

Default images
Foto: Tanjug

"Završena su 24 stana za socijalno stanovanje u čačanskom naselju Obrež, koje je trebalo da finasiraju država i lokalna samouprava u jednakom iznosu", ističe ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

"Država je dala malo više, čime je grad uštedeo, procenjena vrednost je bila oko 90 miliona dinara, a krajnja vrednost izgrađenih stanova je 72", dodala je ona i istakla da je dobro što su posao odradile domaće firme.

Ministarka je potsetila da je za državu važno to što će se, osim u Čačku, takvi stanovi graditi u još pet gradova, a krajem maja će biti završeni u Kikindi. Nakon toga se očekuje da gradske vlasti, uz jasne uslove, raspišu konkurse i izvrše raspodelu stambenih jedinica.

"Pored toga, država je prihvatila novi program od 1.700 stanova za socijalno ugrožene na kojem će se raditi narednih godinu ili dve", rekla je ministarka.

Gradonačelnik Čačka Vojislav Ilić je rekao da je grad Čačak potpuno spreman za program koji se odnosi na izgradnju 1.700 stanova za socijalno stanovanje, jer je obezbeđena lokacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: