Srbija kriva, Tesla banka nestaje?

Tesla banka u Zagrebu pred oduzimanjem dozvole za rad jer Srbija, kao najveći akcionar, nije dokapitalizovala tu banku.

Srbija

Izvor: Beta

Subota, 25.04.2015.

13:25

Default images
Foto: Thinkstock.com

Pokrajinski sekretarijat za finansije Vojvodine u saopštenju je naglasio da je Tesla banka pred gašenjem uprkos pisanim obećanjima i usmenim dogovorima predstavnika Srbije, Uprave Tesla štedne banke i Hrvatske narodne banke.

Dodaje se da se očekivalo da će Srbija obebediti novac za dokapitalizaciju te banke.

"Regulatorni kapital Tesla banke od početka aprila ove godine je ispod zakonskog minimuma, jer nijedna mogućnost spasavanja banke nije zvanično prihvaćena od strane Srbije, odnosno nisu preduzete aktivnosti za povećanje kapitala", piše u saopštenju.

Zato su predstavnici Hrvatske narodne banke upozorili Upravu Tesla banke da su se stekli uslovi za njenu likvidaciju.

"Ovakav odnos republičkih institucija (Srbije) je iskazivanje neodgovornog odnosa, ne samo prema državnoj imovini Srbije i Vojvodine, već i prema Srbima i povratnicima u Hrvatsku kojima je Tesla banka trebalo da pruži pomoć po povratku i da im omogući da razvojem malih i srednjih preduzeća obezbede sebi uslove za život i rad", piše u saopštenju Pokrajinskog sekretarijata.

Pokrajinski sekretar za finansije, Zoran Radoman pozvao je odgovorne da preduzmu odgovarajuće korake na održanju imovine i pruže podršku Srbima u Hrvatskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: