Posle 2 god dobio "ubrzanu" dozvolu

Zorana Mihajlović je privatnom investitoru u Vranju, koji je na građevinsku dozvolu čekao 965 dana, uručila dozvolu izdatu po novoj, ubrzanoj proceduri.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 24.04.2015.

15:13

Default images
Foto: Thinkstock.com

"Ovo je poslednji put da iko čeka građevinsku dozvolu duže od 28 dana, koliko je zakonom predviđeno", rekla je ministarka.

Ona je ukazala da se sada ceo proces prebacuje na lokalne samouprave - gradove i opštine i da su oni ti koji treba da obezbede sve što je potrebno potencijalnim investitorima.

"Nema više da se ide od jednog do drugog, da se traži, da se moli, potkupljuje", rekla je Mihajlović i dodala da očekuje da će sada investitori biti zadovoljniji. Ona je dodala da su procene da je po novoj ubrzanoj proceduri do sada izdato više od 1.000 građevinskih dozvola.

Ona je napomenula da se sakupljaju podaci o lokalnim samoupravama i da je sada prijavljeno 850 izdatih građevinskih doozvola po novoj proceduri, ali nisu sve lokalne samouprave dostavile podatke.

Mihajlović je rekla da je zadovoljna brzinom izdavanja tih dozvola po tom novom modelu, istakavši da je očekivala više problema na nivou lokalnih samouprava.

"Za sada nije bilo nikakvih kazni za lokalne samouprave, ali od 1.maja kontrole će biti rigoroznije", poručila je Mihajlović.

Ona je dodala da je sada na opštinama da se međusobno takmiče u privlačenju investitora, jer će svaka kompanija otići u onu opštinu u kojoj se brže dobija građevinska dozvola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: