"Imamo novac, Koridor 10 u 2016."

Koridor 10 će biti završen do kraja 2016. godine i novca za taj projekat ima dovoljno, izjavila je ministarka Zorana Mihajlović.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 24.04.2015.

13:05

Default images
Foto: Tanjug

Obilazeći deonicu Koridora 10 Vladičin Han - Donji Neredovac, ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je navela da je u poslednjih godinu dana asfaltirano 58 kilometara puta, a u planu je da ove bude asfaltirano još 120 kilometara, od čega 70 kilometara autoputa.

Mihajlović je, povodom godišnjice rada tog ministarstva, istakla da se u poslednjih godinu dana u Srbiji gradi 10 puta više nego što je bio prosek prethodnih 10 godina i poručila da se mora nastaviti sa tim da bi Srbija postala važna tranzitna zemlja.

Ona je naglasila da je obezbeđen novac za Koridor 10, izuzev za poslednjih osam kilometara i očekuje da će i to biti ugovoreno u narednih mesec dana.

Ministarka je kazala da novac nije problem, već je problem bio upravljanje i nadzor nad projektima i naglasila da sada u okviru resornog ministarstva posoji poseban sektor upravljanja projektima, koji se bavi i otklanja sve probleme.

"Deonica Vladičin Han - Donji Neredovac je dobar primer kako se radovi odvijaju u planiranom roku i na toj deonici je već urađeno 60 odsto posla", rekla je Mihajlović, podsetivši da je izvođač radova na tom delu grčka kompanija "Terna".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: