Na šta se Kostić žali Kori Udovički

Članovi Srpskog poslovnog kluba "Privrednik" požalili su se potpredsednici Vlade Srbije Kori Udovički na brojne prepreke na koje nailaze u svom poslovanju.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 23.04.2015.

12:53

Default images
Foto: Tanjug

Članovi "Privrednika" razgovarali su s Kori Udovički, koja je i ministarka državne uprave i lokalne samouprave, o problemima s kojima se svakodnevno sreću u poslovanju, a ministarka je najavila da će ubuduće komunikacija s privrednicima biti unapređena kako bi se bolje razumele njihove potrebe.

Kako je saopštio taj poslovni klub, problemi se ogledaju u "samovolji" određivanja poreza na imovinu, administrativnim barijerama, porastu broja parafiskalnih nameta, kao i drugim opterećujućim preprekama koje destimulišu stvaranje dodate vrednosti i novo zapošljavanje.

kori Udovički je privrednike upoznala s projektima ministarstva koji su usmereni ka podizanju kapaciteta lokalne samouprave, unapređenju servisa i efikasnoj racionalizaciji, što za cilj ima stvaranje održivog sistema sposobnog da podrži lokalni ekonomski razvoj.

"U narednom periodu radićemo dosta na komunikaciji sa privrednicima, jer nam je vrlo važno da unapredimo saradnju, posebno kako bi na najbolji način razumeli njihove potrebe, ali i da privrednici shvate da se reforma javne uprave i sprovodi kako bi postala efikasan servis i gradjanima i privrednicima, i kako bismo stvorili zdrav poslovni ambijent", rekla je Kori Udovički.

Predsednik Srpskog poslovnog kluba "Privrednik" Miodrag Kostić poručio je da održivost javne uprave zavisi od novostvorene vrednosti i povećanja privredne aktivnosti lokalnih kompanija, kojima je potrebna podrška, kao i predvidljiviji i manje opterećeni uslovi poslovanja nego što su danas.

Članovi poslovnog kluba pohvalili su napore na donošenju Zakona o inspekcijskom nadzoru i borbi protiv sive ekonomije, koja stvara nelojalnu konkurenciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: