Smolić odlazi iz Komercijalne banke

Predsednik Izvršnog odbora Komercijalne banke Ivica Smolić podneo je ostavku na tu funkciju, saopštila je banka.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 22.04.2015.

16:38

Default images
Ivica Smoliæ (foto: Komercijalna banka)

"Nadam se da će novi menadžment u saradnji sa akcionarima nastaviti da uvećava vrednost kapitala Banke, kako bi njena privatizacija planirana za 2017. godinu bila što uspešnija i donela što veće prihode akcionarima, među kojima je najveći Republika Srbija", rekao je Ivica Smolić.

"Zahvaljujem se klijentima na poverenju koje je našu Banku dovelo na mesto na kome se danas nalazi, a kolegama - zaposlenima i menadžmentu Komercijalne banke i akcionarima na saradnji i predanom radu bez kojih ovakvih rezultata ne bi bilo”, izjavio je Smolić.

Komercijalna banka je vodeća banka po deviznoj štednji stanovništva i druga po učešću aktive u ukupnoj aktivi bankarskog sektora u Srbiji. Ostvaruje profitabilnost i rast poslovanja koji su u poslednjih pet godina znatno iznad proseka bankarskog sektora u Srbiji, i ima tržišno učešće od 13%.

U 2014. godini Komercijalna banka je ostvarila rast obima poslovanja od 12% u odnosu na 2013, u iznosu od 42,5 milijardi dinara. Ostvareni dobitak iznosi 4,8 milijardi dinara, a neraspoređeni dobitak iz prethodnih godina 2 milijarde dinara, tako da akcionari ove banke, među kojima je najveći Republika Srbija, imaju na raspolaganju dobit od 6,8 milijardi dinara, za isplatu dividendi i formiranje rezervi.

Snažna vlasnička struktura Komercijalne banke ogleda se u akcionarima od kojih je najveći Republika Srbija sa udelom od 42,59 odsto, a zatim slede Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), Međunarodna finansijska korporacija (IFC), nemački DEG i švedski Swedfund.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: