"Blerova učenica" obmanjuje javnost

Pokrajinska vlada dostavila je Vladi Srbije novi predlog po kome će biti prebačen novac gradu Novom Sadu za izgradnju Žeželjevog mosta.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.04.2015.

14:51

Default images
Foto: Tanjug

To je izjavio pokrajinski sekretar za finansije Zoran Radoman, koji je naveo da je to treći predlog koji dostavlja pokrajinska vlada, a prethodna dva su, kako je kazao, odbijena bez valjanog obrazloženja.

Ovaj treći bi, smatra on, trebalo da bude prihvaćen jer je i u skladu sa predlogom koji je u javnosti iznosila resorna ministarka Zorana Mihajlović.

Radoman je na konferenciji za novinare kritikovao ministarku Mihajlović koja je, kako je rekao, ranije danas u javnosti iznela neistine kada je kazala da vlada opstruira finansiranje izgradnje mosta.

Pokrajinski sekrear za finansije ministarku Mihajlović je nazvao "Blerovom učenicom" rekavši da ona obmanjuje javnost. "Očekujem da ministarka Mihajlović prestane da iznosi neistine i da konstruktivno pristupi rešavanju ovog problema", rekao je Radoman.

Naglasio je da ni od ministarke Mihajlović ni od državnog sekretara u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Dejana Trifunovića, koji se juče u medijima oglasio povodom Žeželjevog mosta, pokrajinska vlada nikada nije dobila nijedan zvaničan predlog ugovora ili modela na koji način da se sprovede prebacivanje novca za finansiranje izgradnje mosta.

"Zato smo danas mi poslali treći po redu model koji je sačinila pokrajinska administracija a po želji ministarstva po kome bi se sredstva iz budžeta Vojvodine prenela gradu Novom Sadu. Nadam se da ovaj put republička vlast nećesvoje političke interese staviti ispred interesa građana Novog Sada, Vojvodine i Srbije", rekao je Radoman.

Na pitanje novinara šta će se dogoditi 27. aprila kada bi, kako je izjavila Zorana Mihiajlović, moglo doći do obustave radova od strane izvođača, Radoman je rekao da pokrajinska vlada nikada nije dobila bilo kakav podatak o tome šta izvođač radova zahteva i kakvi su potezi koje će izvođač povući i kada će se to eventualno desiti, te da ne može da odgovori ni šta će se dešavati nakon 27. aprila.

Radoman i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nebojša Malenković na toj konferenciji za novinare su naglasili da rok od sedam dana, koliko ima do 27. aparila, neće biti problem da se ispoštuje ukoliko Republička vlada prihvati najnoviji predlog pokrajine.

"Smatramo da problema ne bi trebalo da bude i da će naš predlog biti prihvaćen jer je u skladu sa uputstvima koja smo dobili od ministarke u njenom obrazloženju o odbijanju prethodna dva predloga", rekao je Malenković.

Inače, u finansiranju izgradnje Žeželjevog mosta učestvuju Evropska komisija sa 25,3 miliona evra, pokrajinska vlada sa 12,72 miliona evra i grad Novi Sad sa 6,35 miliona evra, a potpisnik ugovora o izgradnji mosta u ime Vlade Republike Srbije je Javno preduzeće Železnice Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: