"SR Technics" seli poslove u Srbiju

“SR Technics” jedna od najvećih svetskih kompanija za održavanje, popravku i remont putničkih aviona (MRO) seli svoju administraciju iz Ciriha u Beograd.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.04.2015.

10:02

Default images
Foto: Thinkstock.com

Prvi čovek “SR Technics Services Serbia” Marko Aspesi u intervjuu za portal Tango six otkriva da je kompanija izabrala baš Srbiju zbog toga što, kako kaže, naša zemlja postaje sve atraktivnija međunarodnim kompanijama.

“Srbija je geografski dobro locirana. Beograd je dinamičan i atraktivan grad sa dobro obrazovanom, visoko kvalifikovanom i vrednom radnom snagom. Pitanje koje smo postavili je: Da li je neko drugo mesto prikladnije za naše potrebe. Jasan odgovor je bio: Ne”, kaže Aspesi. “Centar poslovnih procesa” zvanično je počeo sa radom pre nekoliko nedelja. A obezbeđivaće administrativnu podršku-poslovne funkcije i druge stručne usluge koje su potrebne za funkcionisanje njihovog globalnog poslovanja (poslovima održavanja vazduhoplova).

U narednih godinu dana planirano je preseljenje 250 pozicija koje se odnose na poslovne funkcije i procese, a koji se trenutno obavljaju u Cirihu.

Aspesi napominje da bi radnici koje traže trebalo da poseduju iskustvo u poslovnim administrativnim procesima, pre nego u vazduhoplovstvu.

"Iskustvo ili strast prema vazduhoplovstvu i vazduhoplovnoj industriji će svakako biti plus. Za neke položaje, to će biti I neophodno. Preciznije, tip potencijalnih zaposlenih koji nas najviše interesuje su ambiciozni profesionalci koji žele da grade svoju karijeru u rastućoj međunarodnoj kompaniji”, rekao je.

Prema njegovim rečima, kompanija će davati zaposlenima i obuku tokom rada, ako bude trebalo i Švajcarskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: