Iz EU nove ekonomske mere za Srbiju

U narednim sedmicama na nivou ministara finasija EU biće doneta preporuka mera Srbiji za unapređenja konkurentnosti i ekonomskog razvoja.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 17.04.2015.

15:52

Default images
Foto: Tanjug, arhiva

To je izjavio šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Davenport, koji je kazao da je takav sastanak održan i pre godinu dana i da će nove preporuke biti samo nastavak procesa i diskusije oko ekonomskih reformi koje su lansirane pre godinu dana.

Prema rečima Davenporta, tom sastanku ministara finansija svih 28 članica će prisustvovati i ministri finansija i privrede Srbije, Dušan Vujović i Željko Sertić.

"To će biti prilika da zemlje članice nastave da podržavaju pravac ekonomskih reformi Srbije koje je ova vlada započela pre godinu dana. To je jako konkretna podrška ovom pravcu ekonomskih reformi", kazao je šef Delegacije EU u Srbiji.

Davenport je naglasio i da je u ovom trenutku u žiži zajedničke pažnje otvaranje poglavlja 23 i 24, jer su ona najbitnija na prvoj etapi pristupanja jedne zemlje EU.

"U ovom trenutku očekujemo od Vlade Srbije pripremljen akcioni plan potreban za otvaranje poglavlja 23, a malo posle toga za poglavlje 24", kazao je on.

Davenport je dodao i da je juče sa predsednikom Vlade Srbije i ministrom unutrašnjih poslova razgovarao na tu temu, podsetivši da je juče potpisan i veoma bitan sporazum sa Srbijom u vezi sa punopravnim članstvom u mehanizmu civilne zaštite EU, naglasivši da je to konkretan korak u vezi sa integracijom Srbije u EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: