"Staklari" opet traže pomoć Vučića

Sindikat nezavisnost Srpske fabrike stakla pozvao je premijera Aleksandra Vučića da pomogne toj fabrici da očuva radna mesta.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 16.04.2015.

17:37

Default images
Foto: Thinkstock.com, ilustracija

Kako se navodi, radna mesta su zbog blokade računa od strane Srbijagasa, ugrožena.

Sindikat je pozvao premijera da poseti tu modernizovanu fabriku i obrati se zaposlenima.

"Apelujemo da svojim autoritetom pomognete u očuvanju naših radnih mesta, jer je situacija dramatična zbog neizvesnosti i iščekivanja vesti o izlasku iz krize", poručio je saopštenjem ovaj sindikat Vučiću.

Srbijagas, kako navode, izbegava saradnju, a na sastancima u ministarstvima privrede i rada, kao i u Agenciji za privatizaciju, Srpska fabrika stakla je ukazala da su zaposleni zadovoljni novim vlasnikom.

"Uloženo je 100 miliona evra u modernizaciju, redovne su plate, overene zdravstvene knjižice, povezan radni staž. Tražili smo okončanje privatizacionog procesa i neodložno ispunjavanje obaveza nadležnih ministarstava prema staklari", piše u saopštenju.

Oni su istakli da su ranije predlagali da se dug koji imaju prema Srbijagasu na iznos blokade, kompenzira sa dugom države prema kupcu fabrike koji iznosi oko 300 miliona dinara za socijalni program realizovan u 2012. godini.

Sindikat je naveo da je Vlada Srbije rešila problem Železare Smederevo, Zastave u Kragujevcu, RTB Bor, te su zapitali da li će i njihov problem biti rešen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: