Poplavilo nas mleko iz BiH, ne EU

Sedamdeset odsto uvezenog mleka u Srbiju dolazi iz Bosne i Hercegovine, a 30 odsto iz zemalja Evropske unije, kaže ministar trgovine Rasim Ljajić.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 15.04.2015.

15:08

Default images
Foto: Thinkstock

"Sproveli smo niz analiza vezanih za uvoz mleka i mlečnih proizvoda, s obzirom na informacije koje smo dobijali od proizvođača - da se radi o enormno velikim količinama mleka koje se uvozi iz zemalja EU. Kada smo sproveli kontrolu ispostavilo se da je svega 30 odsto povećan uvoz iz zemalja EU a da 70 odsto tog mleka dolazi iz BiH", rekao je Ljajić.

Ministar je naglasio da to našu državu ograničava u donošenju odluka ili mera prema zemljama EU.

"Mi nemamo osnov da donosimo mere prema EU jer se ne radi o količini koja bi mogla da bude osnov za uvodjenje restriktivnih mera za uvoz.

Jedino što možemo da uradimo, ukoliko se ovo nastavi, je da ograničimo taj uvoz iz one zemlje iz koje dolazi najveća količina mleka", rekao je ministar novinarima u Vršcu.

Prema njegovim rečima, nadležni u državi prate situaciju i spremni su da donesu mere koje će biti u interesu zaštite domaćih proizvođača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: