Mišković gradi Interkontinental

Beograd će ponovo imati svoj Interkontinental. Izgradnja novog hotela sa pet zvezdica na Novom Beogradu bi mogla da počne već u septembru.

Srbija

Izvor: eKapija

Nedelja, 12.04.2015.

09:46

Default images
Foto: Tanjug, arhiva

"InterContinental Beograd" biće izgrađen u bloku 20, između zgrade "Delta Holdinga" i hotela "Hyatt". Imaće 220 soba, luksuzni spa centar, veliku banket dvoranu i nekoliko manjih konferencijskih sala.

"Napravili smo projekat hotela koji je fascinantan. Potpredsednici "InterContinental Hotels Group" dolaze u Beograd, "Pricewaterhouse Coopers" nam radi studiju izvodljivosti, a napravljen je i biznis plan. Čekamo dozvolu za izgradnju što nam je trenutno jedini problem, ali nadam se da ćemo i ovo rešiti u sledećih mesec dana kako bismo mogli da radimo arhitektonski projekat i raspišemo tender. Ako bismo dozvole dobili u očekivanom periodu sa radovima bi moglo da se krene već u septembru, a za završetak hotela bi bilo potrebno godinu, do godinu i po dana", kaže Živorad Vasić, generalni direktor Hoteli i poslovni prostor "Delta Real Estate"

Zajedno za zemljištem i izgradnjom, procena Vasića je da će projekat dostići vrednost od oko 40 miliona evra.

"Imamo dobar odnos sa gradskom strukturom vlasti i iskreno verujem da oni shvataju važnost ove investicije i da ćemo dobiti dozvole i krenuti izgradnju u planiranom periodu. Realizacijom ovog projekta Beograd dobija još jedan svetski hotelski brend, hotel najviše kategorije, a bilo bi zaposleno 170-180 novih radnika".

Na pitanje postoji li "pretnja" da će novi hotel odvući deo gostiju iz "Crowne plaze", koja takođe posluje u okviru "InterContinental Hotels Group", i ima najveći smeštajni kapacitet u regionu sa 420 soba, Vasić kaže da će napraviti sinergiju – hoteli će biti različiti po cenama, izgledu...

""InterContinental" će imati sobe od 38-40, atraktivan spa centar, veliku banket dvoranu koja prima 400 ljudi. Želimo da privučemo ambasade, organizovaćemo eminentna venčanja, ciljaćemo na ljude koji žele da potroše novac. Osim toga, za takmičenja koja se organizuju često su nam potrebna dva hotela - jedan da se smeste sudije, drugi takmičari, u jedan executive u drugi CEO menadžeri..."

Ulaganje u novi hotel, samo je deo investicionih planova "Delta Holdinga". Osim novog hotela, kompanija u Novom Beogradu planira i izgradnju nove poslovne zgrade, a građevinska dozvola čeka se i za šoping centar na Autokomandi. Nedavno najavljena i izgradnja hotela u Ljubljani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: