Stepa i za Uskrs, strah od penala

Nema odmora ni za uskršnje praznike za radnike na rekonstrukciji Vojvode Stepe i Autokomande, za čiju je obnovuje ostalo još tri meseca.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 10.04.2015.

13:09

Default images
Foto: beobuild.rs

Dovršava se asfalt na Trošarini, koja će biti prohodna za vozila od 16. aprila, dok bi već danas trebalo da počne nova faza radova na kružnom toku. Vozači će iz oba smera biti preusmereni samo u trake koje su dosad važile za pravac od Banjice ka Slaviji.

Zahuktali su se radovi na 4,5 kilometara dugom gradilištu, kako zbog toga što se bliži 11. jul, kao zvaničan rok završetka, tako, čini se, i zbog najave gradskog menadžera Gorana Vesića da će izvođač snositi kaznene penale ukoliko se ne ispoštuje dogovoreni datum. Prekor zbog potpune opsade ove žile kucavice Voždovca stigao je samo mesec dana kasnije, pošto je menadžer hvalio izvođače zbog uspešnog sprovođenja plana projekta. Ipak, upozorenje je urodilo plodom - kako saznajemo od radnika, slobodan dan za većinu će biti samo u nedelju, za Uskrs, dok će nekolicina raditi i tokom praznika. Tako će, konačno, parče voždovačkog kružnog puta biti pušteno u saobraćaj preko Trošarine, najverovatnije 16. aprila, ali zato počinje nova noćna mora za vozače.

Po ranijoj dinamici radova, gotova deonica tramvajskih šina na strani stadiona Partizana, kao i dovršen prilaz Ulici dr Milutina Ivkovića, otvorila bi novo poglavlje - gradilište na toj strani Bulevara oslobođenja do centra kružnog toka.

Iako se radi mimo plana, ispoštovan je rok za početak, april. Kako su radnici dobili uputstva, od danas bi trebalo da se zatvore trake u smeru od Slavije ka Banjici, dok će se saobraćaj u oba pravca odvijati na drugoj strani kružnog toka.

Uporedo će se završavati nedovršeno, a sledeća faza podrazumeva da se vozila preusmeravaju na suprotnu stranu ostrva, sa po jednom trakom za svaki pravac, kada će se raditi na pojasu uz Stepu, kao i kolovoz ulice do Triše Kaclerovića.

I tako sve do 11. aprila. A možda i duže...

U delu Stepe kod ugla sa ulicom Triše Kaclerovića nema još ni šina na vidiku, pa i stanari sumnjaju da će u drugoj polovini jula prošetati novim kolovozom.

Na drugoj strani, ni konkurs za uređenje Trga Slavija i Bulevara oslobođenja još nije izašao na gradskim oglasima, kao što je bilo najavljeno za 1. april. Tako će Beograđani moći da odahnu od kolapsa u septembru, za kada su najavljivani radovi na ovoj deonici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: