"BG na vodi donosi 3,5 mild. evra"

Projekat Beograd na vodi privući će ogromnu investiciju od 3,5 milijarde evra, što je prvi test da smo sposobni da nešto uradimo, ističe ministar finansija.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 07.04.2015.

19:18

Default images
Foto: Beta, arhiva

Kako je kaže ministar Dušan Vujović, projekat Beograd na vodi stavlja Vladu Srbije i administraciju Grada Beograda pred teško iskušenje da ispune obećanja, koja nimalo nisu laka, i dodao da činjenica da Savski plato već 70 godina stoji neupotrebljen, što je nedovosmisleno ekonomski pozitivno.

Komentarišući kritike na račun isplativosti projekta Beograd na vodi, Vujović je istakao da je veoma važno što to nije projekat koji isključuje druge investicije, već privlači nova ulaganja.

"Ovo je projekat koji će privući nove investicije. Ako ovaj projekat bude uspešan, imamo realne šanse da imamo sekundarne i tercijarne investicije koje će doći posle ovoga i zato što ove investicije privlače investicije u infrastrukturu, u Aerodrom, u kargo terminal, u sve ostalo što će biti povezano", objasnio je Vujović.

Vujović je izrazio čvrsto ubeđenje da ekonomski argumenti, kapacitet administarcija Vlade Srbije i Grada Beograda, inicijalne i sekundarne investicije koje se očekuju, govore u prilog ovog projekta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

23 h

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

8 h

Podeli: