Prodaje čamce, sad želi i Studio B

Gradska televizija Studio B ide na licitaciju, a poslanici opozicionih stranka brinu što se kao kupac pominje firma koja se bavi prodajom čamaca i lustera.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 02.04.2015.

15:36

Default images
Foto: Freeimages.com

Odbornici Skupštine Beograda usvojili su odluku o privatizaciji Radio-televizije Studio B prodajom 100 odsto kapitala te kuće na aukciji.

Prema toj odluci, početna cena za prodaju iznosi 100 odsto procenjene vrednosti kapitala Sudija B, što prema podacima Agencije za privatizaciju iznosi oko 18,8 miliona dinara.

Do sada su interesovanja za privatizaciju Studija B iskazale dve firme - "CTC Unit" Beograd, po danas usvojenom modelu i "Gama sistem" iz beogradskog naselja Zuce koja je zainteresovana za kupovinu imovine.

Poslanica opozicione Nove stranke Aleksandra Hristić rekla je da joj je žao što se Studio B privatizuje, ali da je svesna da tako mora.

Ona je dodala da je veoma sporno to što se za privatizaciju do sada zainteresovala firma koja se bavi prodajom čamaca, lustera i stanova i firma (iz Zuca) kojoj je blokiran račun.

Odbornik opozicione Demokratske stranke Zoran Alimpić rekao je da se ta stranka ne slaže sa tim da se Studio B privatizuje, navodeći da je to televizija koja je mnogo značila građanima Beograda. Opširnije na stranicama rubrike Info.

Inače, 1. aprila istekao je rok koji je Agencija za privatizaciju dala lokalnim samoupravama i medijima u procesu privatizacije za podnošenje kompletne dokumentacije.

Prema poslednjim informacijama Agencija za privatizaciju primila je samo 7 ispravno donetih odluka, dok za 30 medija one nisu ni dostavljene, a za 17 nisu bile u propisanom obliku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

19 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: