"Đurović hoće da bude iznad države"

Sednica skupština preduzeća Koridori Srbije mora što pre da se održi i da se sprovede odluka Vlade Srbije o pripajanju tog preduzeća Putevima Srbije.

Srbija

Izvor: Beta, Tanjug

Četvrtak, 02.04.2015.

09:37

Default images
Foto: Tanjug

To je izjavila ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović za RTS, navodeći da će ministartvo pripremiti informacije o tom postupku, koje će vladi biti dostavljene na prvoj sledećoj sednici i na osnovu toga će moći da se donese odluka.

"Vlada Srbije je prošle godine u avgustu donela odluku o pripajanju, postoje svi uslovi da se to obavi i skupština (koridora) mora da održi svoju sednicu. Nije ovo ni prvi, a verovatno ni poslednji direktor koji pokušava da bude iznad države. Verujem da će vlada na osnovu informacije koje će ministarstvo pripremiti doneti odgovarajuću odluku", rekla je Mihajlović. Na čelu Koridora Srbije je Dmitar Đurović, kadar Srpske napredne stranke (SNS).

Ona je dodala da je za Vladu Srbije veoma značajno spajanje "Koridora Srbije" i "Puteva Srbije", jer je to deo nastojanja vlade da u svim segmentima reformiše javna preduzeća, smanji njihove troškove i racionalizuje poslovanje.

Na konstataciju da postoje nesuglasice i sa novim direktorom "Železnice Srbije" Miroslavom Stojčićem, Mihajlović je poručila da je zadatak vlade da stvori ambijent da se rade poslovi i učini da se reformišu javna preduzeća.

"Uvek postoji otpor kada krenete nešto da radite. Moj zadatak je da se projekti ubrzaju, a ne da stoje i to je razlog zašto upućujem i kritike. Nije najvažnije da u jednom preduzeću smenite stotinu ljudi, već da vidite šta se dešava s projektima i da ih što je brže moguće ubrzamo", zaključila je Mihajlović.

Govoreći o izdavanju gradjevinskih dozvola Mihajlović je za RTS kazala da je za prvih mesec dana od primene izmenjenog Zakona o planiranju i izgradnji izdato 225 dozvola građanima u Srbiji što je 45 puta više nego prošle godine u isto vreme.

"To znači da je moguće doneti zakon i realizovati ga, moguće je imati dobru saradnju sa lokalnim samoupravama i što je najvažnije mora da se vrši kontorola realizacije svakog zakona što mi i radimo", rekla je Mihajlović.

Ona je ocenila da već narednog meseca neće biti nikavih problema ni u opštinama koje su imale poteškoća i da će ako sve bude išlo ovim tokom od 1. januara 2016. godine u Srbiji početi da se izdaje elektronska građevinska dozvola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

21 h

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

6 h

Podeli: