Srpska jagnjetina na tanjiru Kineza

Ministarka Snežana Bogosavljević Bošković očekuje da realizaciju projekta koji se odnosi na razvoj ovčarstva i izvoz jagnjećeg mesa iz Srbije na trižište Kine.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 01.04.2015.

12:17

Default images
Foto: Tanjug

"Očekujemo da će vrlo brzo da krene projekat, naši stručni timovi rade na usaglašavanju svih detalja projekta i ono što je važno da imamo izvanredne resurse, da imamo više područja koja imaju potencijal, na kojima bi smo pomogli da osnujemo ovčarsku proizvodnju", rekla je Bogosavljević Bošković prilikom obilaska Doma "Srce u jabuci" kod Pančeva.

Kako je kazala, sa druge strane, važno je i to da Kina ima sredstva koja želi da uloži.

"Mi sa druge strane imamo usaglašene procedure i potpisan protokol o izvozu jagnjećeg mesa i očekujem vrlo brzo da projekat zaživi u praksi", rekla je ministarka.

Slobodan pristup kineskom tržištu kada je reč o plasmanu jagnjećeg mesa biće omogućen zahvaljujući protokolu koji je potpisan u okviru Samita Kine i zemalja srednje i istocne Evropu u Beogradu krajem prošle godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

18 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: