Stigle pare, kraj za Austosaobraćaj

Na račun "Autosaobraćaja", čiji su radnici poslednjih godina štrajkovali i blokirali saobraćajnice, država je uplatila skoro 67 miliona dinara za otpremnina.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 01.04.2015.

12:04

Default images
Foto: Freeimages

Direktor "Autosaobraćaja" Srećko Aleksić rekao je da se od 153 zaposlenih za odlazak iz preduzeća izjasnio 151 radnik i to za opciju 200 evra po godini staža.

Prema njegovim rečima, jedan radnik nije hteo da se prijavi za socijalni program, jer je, pre nego što je zaposlen u "Autosaobraćaju" uzeo otpremninu u drugoj firmi, a drugi je radnik obezbeđenja. "Država je sredstva za otpremnine uplatila u petak 27. marta u ukupnom iznosu od blizu 67 miliona dinara", naveo je Aleksić.

On je pozvao radnike da dođu u firmu i potpišu sporazum o naknadnom izmirivanju zaostalih dugovanja, kako bi im otpremnine bile uplaćene i dodao da je do danas to učinila polovina zaposlenih.

Prema njegovim rečima, zaostala dugovanja se odnose na plate koje im se duguju, doprinose za penziono i zdravstveno osiguranje, kao i na putne truškove.

Prema odluci Vlade Srbije preduzeće "Autosaobraćaj" je u grupi preduzeća za proglašenje stečaja. Imovina ovog preduzeća je pod hipotekom, nemaju nijedan autobus, a autobuske stanice su u zalogu Poreskoj upravi zbog neuplaćivanja poreza.

Zbog višegodišnjeg propadanja "Autosaobraćaja", a od prošle godine i zatvaranje glavne autobuske stanice, građani Kragujevca koji negde putuju, kao i građani iz drugih krajeva koji se nađu u ovom gradu, čekaju autobuse u neadekvatnim uslovima.

Muke putnika traju više od godinu, jer autobuse čekaju na improvizovanom stajalištu na otvorenom, po kiši, snegu i suncu, bez šaltera za informacije o polascima i bez mokrog čvora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: