Hapšen, a najbolji kandidat

Hapšenje Slobodana Macure zbog sumnje o malverzacijama u AMSS, nije smetalo Agenciji za privatizaciju da ga imenuje za zastupnika državnog kapitala BIP-a.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 29.03.2015.

13:52

Default images
Foto: Tanjug, arhiva

Naprotiv, u ovoj agenciji smatraju da je Macura jedan od najkvalifikovanijih osoba za poslove koji su mu povereni.

"Prošao je sva neophodna testiranja, priložio svu potrebnu dokumentaciju, a između ostalog, i da nije osuđivan ni za jedno krivično delo. - U Nacionalnoj službi za zapošljavanje i u Agenciji su sprovedena testiranja koja se tiču stručnih ekonomsko-pravnih znanja vezanih za upravljanje privrednim društvima. Macura je na njima pokazao izvanredne rezultate, što ga je svrstalo u sam vrh liste ljudi kvalifikovanih za poslove zastupnika kapitala, a takvima se obično daju najkompleksniji zadaci", kaže Ljubomir Šubara, direktor Agencije za privatizaciju.

Najozbiljnija kadrovska promena u BIP proteklih dana, ipak je bila smena direktora Milivoja Draganića.

"Agencija je u nekoliko navrata pokušavala da spreči dalje propadanje BIP, ali očigledno bez dovoljno snage. Tako su u prethodne četiri godine promenjena tri zastupnika kapitala i pokušana smena generalnog direktora koja je osujećena na neinstitucionalni način i uz pomoć pojedinih medija. Sve analize o negativnom poslovanju postoje u Agenciji unazad tri godine, i tačno je da je troje rukovodilaca iz Agencije bilo u Nadzornom odboru za sve vreme propadanja BIP. Oni su prošle godine podneli ostavke shvatajući sopstvenu odgovornost", objašnjava Šubara.

Šubara tvrdi da su najnovijim kadrovskim rešenjima unutar Agencije za privatizaciju, ti zaposleni smenjeni sa rukovodećih funkcija. On ističe i da bi Draganićevo razrešenje imalo neuporedivo bolji efekat da je obavljeno pre nekoliko godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: