Italijani prate projekte u Srbiji

Italija s pažnjom prati aktivnosti Srbije i ostalih zemalja Zapadnog Balkana na unapređenju transportne i energetske infrastrukture.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 27.03.2015.

15:16

Default images
Foto: Tanjug

Ministarka Zorana Mihajlović razgovarala je sa ambasadorom Italije u Srbiji Đuzepeom Mancom i rukovodiocem Radne grupe za sprovođenje energetskog sporazuma između Srbije i Italije Rafaele Tiskarom o regionalnoj saradnji i unapređenju transportne i energetske infrastrukture u regionu.

Na sastanku je ocenjeno da Italija s pažnjom prati aktivnosti Srbije i ostalih zemalja Zapadnog Balkana na unapređenju transportne i energetske infrastrukture, koja će čvršće povezati zemlje regiona, i region sa Evropskom unijom, saopštilo je Ministarstvo građevinstva, saobraćaja i infrastrukture.

Kako je navedeno, Mihajlović je upoznala Manca sa rezultatima neformalnog sastanka ministara spoljnih poslova i ministara transporta u Prištini i naglasila da se svi prioritetni projekti na kojima Srbija radi nalaze u osnovnoj transportnoj mreži za Zapadni Balkan.

Ona je istakla da su, pored Koridora 10 i Koridora 11, u osnovnu transportnu mrežu uključeni i autoput Niš-Priština-Tirana-Valona i pruga Kraljevo-Rudnica-Priština-Skoplje, na kojima je, po prvi put, radila zajednička srpska i albanska radna grupa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: