"Ne treba stečaj, stižu vam Turci"

Ministarstvo privrede uputilo je pismo radnicima Aha Mure-Prvi maj, u kome se kaže da je turska kompanija "link tekstil", izuzetno zainteresovana za tu fabriku.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 27.03.2015.

11:27

Default images
Foto: Freeimages.com

Ministarstvo je navelo u pismu da je ipak neophodno da se ona reorganizuje, a ne da se ide u stečaj, kako to svojim potpisima zahtevaju pirotski konfekcioneri.

U dopisu, koji je potpisala Aleksandra Cvijović iz Ministarstva privrede, navodi se da je potencijalni partner obišao fabriku, uverio se u njene tehničko-tehnološke potencijale, razgovarao sa rukovodstvom na čijem je čelu Miša Flegar i da će sledećih dana uraditi plan proizvodnje, nakon čega će se definitivno izjasniti.

"Svesni ste činjenice,da ulažemo poslednji atom snage, od momenta kada smo saznali za probleme fabrike i zaposlenih, kako bi fabriku stavili na noge. Stečaj jeste jedno od rešenja, ali u ovom momentu, smatram da je novi investiror i plan reorganizacije, bolji način za izlazak iz krize", navodi Aleksandra Cvijović u pismu radicima.

Predvođeni Inicijativnim odborom, najveći deo od 1.328 radnika, od Privrednog suda u Nišu, pred kojim je sa poveriocima "Aha mura-Prvi maj" zakazano ročište za 24. april, zahteva da se od unapred pripremljenog plana reorganizacije odustane i da se ode u klasični stečaj. Obrazloženje je, da je UPPR, na koji su prethodno dali saglasnost, nepovoljan po njih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

22 h

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

7 h

Podeli: