Link Tekstil želi da kupi Prvi maj

Predstavnici turske kompanije "Link tekstil" posetili su pirotsku fabriku "AHA Mura Prvi maj" u Pirotu i saopštili da su zainteresovani da je kupe.

Srbija

Izvor: Beta

Četvrtak, 26.03.2015.

15:56

Default images
Foto: Freeimages.com

Predstavnici su najavili da, pored proizvodnje muških odela, žele kasnije da prošire delatnost na trikotažu i povećaju broj zaposlenih.

Komercijalni direktor fabrike "AHA Mura Prvi maj", Veljko Krstić rekao je agenciji Beta da je to veoma ozbiljan investitor čiji predstavnici dolaze već treći put.

"Vlasnik 'Link tekstila' je ovde bio dva puta. Posle razgovora u Ministarstvu privrede on je najavio je da je prva opcija kupovina fabrike i da će u početku zadržati proizvodni program teške konfekcije, a potom planira razvoj programa trikotaže", rekao je Krstić.

On je podsetio da su bila dva neuspešna pokušaja privatizacije pirotske "AHA Mure".

Ta fabrika 1.300 radnika, posle bankrota slovenačke "AHA Mure" ne radi od septembra prošle godine.

Poverenik ASNS sindikata u ovoj kompaniji Vladica Marinković, izjavio je ranije danas da je delegacija turske kompanije obišla fabriku, proizvodne hale i od rukovodstva kompanije dobila je sve detalje o situaciji u kojoj se nalazi pirotska fabrika.

"Mi kao predstavnici sindikata insistiraćemo da, kakav god da bude eventualni dogovor o pokretanju proizvodnje i upošljavanju radnika, sva prava i prinadležnosti zaposlenih budu ispoštovana. Za sada se ne zna konkretno da li je u opticaju zakup kapaciteta pirotske konfekcije, kupovina cele fabrike ili neki drugi vid saradnje", kazao je Marinković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: