Turci bi naš tekstil, energetiku...

Ministar trgovine Rasim Ljajić i turski ministar i trgovine Nuretin Čanikli saglasili su se da postoji veliki prostor za proširenje robne razmene dve zemlje.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 26.03.2015.

13:16

Default images
Foto: Tanjug

Robna razmera bi kako kažu, uskoro mogla da dostigne milijardu evra.

Dvojica zvaničnika razgovarala su o potencijalima za unapređenje ekonomskih odnosa Srbije i Turske, a potpredsednik Ljajić dobio je obećanje turskog kolege da će pozvati najveće turske kompanije da ulažu u Srbiju i to u sektore energetike, građevinarstva, turizma i tekstila.

Ljajić je naglasio da će sledećeg meseca biti održane dve investitorske konferencije u Istanbulu i Bursi, na kojima će Srbija imati priliku da sve svoje ekonomske potencijale predstavi uspešnim turskim kompanijama, među kojima već vlada veliko interesovanje za investiranje u Srbiju, saopšteno je iz kabineta potpredsednika Vlade Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: