"Državne agencije niko ne nadgleda"

Ministar privrede Srbije Željko Sertić najavio je da će ubrzo početi realizacija projekata Svetske banke, koji će pomoći domaćoj ekonomiji.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 26.03.2015.

12:25

Default images
Foto: Tanjug

"Svetska banka je ključni partner Ministatstva privrede za dostizanje postavljenih ciljeva, kao što su unapređenje poslovnog okruženja, povećanje konkurentnosti privrede i kontinuirani rast privredne aktivnosti kroz sveobuhvatne strukturne reforme", kazao je Sertić tokom razgovora sa predstavnicima te banke.

On je dodao da je u pripremi zakon o ulaganjima kojim će strani i domaći investitori biti i formalno-pravno izjednačeni, a biće formirane i investicione kancelarije u svim opštinama, saopštilo je Ministarstvo privrede.

"Kategorije ulaganja, od lokalnih do nacionalnih, biće precizno definisane. Za par nedelja počinje javna rasprava i verujem da će kroz taj proces zakon biti unapređen i usvojen do leta", rekao je Sertić.

Delegacija Svetske banke, koju je predvodila direktorka Anabel Gonsales, ponudila je pomoć i u unapređenju rada državnih agencija.

"Agencije nisu do sada pokazale potreban stepen profesionalizma. Zatekli smo vrlo nizak poslovni kapacitet, a nije bilo adekvatnog praćenja i kontrole njihovog rada. U tom smislu nam je važna podrška Svetske banke u promeni zakona, svesti, procedura i pravilnika kako bi agencije učinili znatno efikasnijim i kako bi se sredstva koristila na efektivan način", istakao je Sertić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: