"Otišao" vladin "audi" za 16.500€

Na aukciji za prodaju vozila državnih organa i javnih službi, koja je danas održana u Palati Srbija, prodato je 37 automobila za oko oko 14,5 miliona dinara.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 26.03.2015.

10:11

Default images
Foto: Tanjug

Najskuplje je izlicitiran automobil marke "audi" za oko dva miliona dinara, a veliko interesovanje izazvala je "škoda oktavija" iz 2005., koju je koristio EPS sa pređenih 151.941 kilometar, za koju je bilo zainteresovano sedam ponuđača.

To vozilo je prodato 538.446, a početna cena je bila 378.446 dinar.

Ponuđačima je bio interesantan i "folksvagen polo" iz 2008., koji je prešao 41.234 kilometra, a koristilo ga je Ministarstvo omladine i sporta. Početna cena vozila je bila 467.909, a prodat je za 587.909 dinara.

Član Komisije za sprovođenje postupka javnog nadmetanja Ivana Zeljić rekla je da je veliko interesovanje postojalo i za automobil marke "lada niva".

"Na prvom javnom nadmetanju izlicitirano je 37 automobila za koje očekujemo da će biti zaključeni ugovori o kupoprodaji. Visina koja smo danas ostvarili u postupku licitacije je oko 14,5 miliona dinara, ali to je okvirno, pod uslovom da najbolji ponuđač dođe i zaključi ugovor", objasnila je Zeljić.

Kada budu zaključeni ugovori o kupoprodaji sa kupcima, dodala je Zeljić, biće objavljen novi oglas u kojem će kupci biti pozvani na drugo javno nadmetanje, kada će kupoprodajna cena biti umanjena za 40 odsto od procenjene vrednosti automobila.

Ugovori za danas prodate automobile bi, dodala je, trebalo da budu zaključeni u roku od pet dana od licitacije, odnosno do srede.

Na spisku automobila za današnju licitaciju bilo je 510 auotmobila, ali su prijave podnete svega za 40 automobila.

Prodaja se obavlja javnim nadmetanjem, na kojem pravo učešća imaju oni koji su ispunili uslove iz oglasa i registrovali se na učešće u nadmetanju i uplatila depozit od 20.000 dinara.

Ostvarenu cenu sa javne aukcije kupac plaća odjednom u dinarima. Sredstva ostvarena prodajom su prihod budžeta Republike Srbije, rekla je Matović.

Vlada Srbije ponudila je danas na prodaju vozila koja koriste državni organi, javne službe i agencije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: