Turci - poslednja nada za Prvi maj

Delegacija turske firme "Link tekstil" obišla je kompaniju "AHA Mura Prvi maj" u Pirotu a narednih dana se očekuje odluka o sudbini preduzeća sa 1.300 radnika.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 26.03.2015.

09:42

Default images
Foto: Tanjug

Kako je Tanjugu izjavio poverenik ASNS sindikata u ovoj kompaniji Vladica Marinković, delegacija turske kompanije obišla je fabriku, proizvodne hale i od rukovodstva kompanije dobila je sve detalje o situaciji u kojoj se nalazi pirotska fabrika.

Prema njegovim rečima, konačne pregovore o modalitetima saradnje vodiće predstavnici Ministarstva privrede, gde su predstavnici 'Link tekstila', pre posete Pirotu već održali sastanak.

"Mi kao predstavnici sindikata insistiraćemo da, kakav god da bude eventualni dogovor o pokretanju proizvodnje i upošljavanju radnika, sva prava i prinadležnosti zaposlenih budu ispoštovana. Za sada se ne zna konkretno da li je u opticaju zakup kapaciteta pirotske konfekcije, kupovina cele fabrike ili neki drugi vid saradnje", kazao je Marinković.

Proizvodnja u pirotskoj konfekciji obustavljena je pre više od pola godine, radnici ne primaju plate, niti imaju overene zdravstvene knjižice.

Kriza u poslovanju pirotske firme počela je kada je majka-firma, slovenačka "AHA Mura", odlukom Okružnog suda u Murskoj Soboti, otišla u bankrot zbog velikih dugovanja prema Poreskoj upravi Slovenije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: