I posle Simpa - Dragan Tomić

Dragan Tomić, koji je na čelu Simpa bio gotovo pet decenija, osniva firmu koja će se baviti prodajom nameštaja i opremanjem nekretnina, saznaje Blic.

Srbija

Izvor: Blic

Sreda, 25.03.2015.

10:04

Default images
Foto: Tanjug, arhiva

Tomić, koji će 5. oktobra napuniti 78 godina i koji je odnedavno i zvanično penzioner, ne odustaje od biznisa. Kako je i sam potvrdio za Blic, bivši direktor regionalnog giganta u proizvodnji nameštaja planira da već početkom maja pokrene privatni posao.

Nova firma u kojoj će Tomić biti suvlasnik biće u Beogradu, a njegov partner - strana kompanija.

“Reč je o konzorcijumu u kome će pored mog kapitala biti uložen i strani novac. Prodavaćemo nameštaj i opremati enterijere, od stanova do hotela. Nije isključena ni proizvodnja”, kaže Tomić. To je posao po kome je svojevremeno i Simpo bio poznat.

Tomić najavljuje da će raditi i kao konsultant i savetovati firme koje se bave tom delatnošću.

Ovaj poznati privrednik, koji je opstao i posle raspada Jugoslavije, penzionisao se 1. januara ove godine, 13 godina nakon što je ispunio uslov za odlazak u penziju.

Iako se tvrdilo da je sklonjen uoči preuzimanja kompanije od države, iz Simpa je, kaže, otišao dobrovoljno.

“Nisam smenjen, sa funkcije sam se povukao, ali se ne povlačim iz privrede”, izjavio je Tomić početkom ove godine.

Za vreme njegovog mandata Simpo je ostvario izvoz od 1,25 milijardi evra i proizvodnju od 3,2 milijarde evra. Kompanija je bila prisutna na svih pet kontinenata, izvozila je više od 60 odsto ukupne proizvodnje u 30 zemalja sveta.

“Svuda se Simpov nameštaj prodavao pod oznakom “proizvedeno u Srbiji”. A sad je stao. Nadam se privremeno”, izjavio je Tomić kad je Simpo počeo naglo da gubi tržište i kada se aktivno radilo na prelasku ove kompanije u većinsko vlasništvo države, koja sad poseduje 80 odsto kompanije.

Bivšem vranjskom gigantu sad predstoji privatizacija .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: