Ćuprija: Izgradnja idustrijske zone

U Ćupriji je počela izgradnja Industrijske zone Minel na 16 hektara u čiju infrastrukturu će biti uloženo više od 65 miliona dinara.

Srbija

Izvor: Beta

Utorak, 24.03.2015.

13:56

Default images
Foto: Freeimages.com

Kamen temeljac položili su državni sekretar Ministarstva privrede Dragan Stevanović i predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić.

Projekat obuhvata izgradnju saobraćajnice, vodovoda, fekalne i atmosferske kanalizacije u industrijskoj zoni koja se nalazi između regionalnog puta Ćuprija-Paraćin i Koridora 10.

Izgradnja industrijske zone u Ćurpiji deo je programa Ministarstva privrede za podršku unapređenju privrednog ambijenta lokalnih samouprava u cilju privlačenja investicija i otvaranja novih radnih mesta.

Za realizaciju tog programa budžetom za 2015. godinu opredeljeno je više od 166 miliona dinara. Ministarstvo učestvuje u finansiranju projekata do 50 odsto njegove vrednosti, dok preostala sredstva obezbeđuje lokalna samouprava.

"Ministarstvo privrede će za izgradnju industrijske zone u Ćupriji izdvojiti 39 miliona, a opština Ćuprija oko 26 miliona dinara. Očekujem da ćemo se ponovo videti za 120 dana, koliki je rok za završetak radova", rekao je Stevanović.

Predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić je kazao da je već potpisan ugovor sa nemačkom kompanijom Trak lajt o izgradnji fabrike za proizvodnju rasvete za automobilsku industriju na četiri hektara, dok će preostalih 12 hektara industrijske zone biti ponuđeno drugim investitorima.

"Ovo je značajno za celo Pomoravlje, jer u krugu od 15 kilometara imamo 30.000 nezaposlenih ljudi", kazao je Erić i dodao da se Trak lajt obavezao da do 2017. godine realizuje projekat i zaposli 500 radnika u Ćupriji, a da u drugoj fazi otvori još 500 radnih mesta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: