"Koridori su krivi i nije prvi put"

Rešenje problema nastalih na Koridoru 11, kod sela Lalinci u opštini Ljig, biće doneto u petak, u dogovoru sa građanima, Institutom za puteve i Putevima Srbije.

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 23.03.2015.

11:07

Default images
Foto: Tanjug

To je danas najavila ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

"Ovo nije samo pitanje Lalinaca i nije prvi put da se neadekvatno ponaša poslovodstvo Koridora. Ako Institut za puteve naloži Koridorima da naprave rešenje uz osnovni projekat i da nije potrebno preprojektovanje, a Koridori insistiraju na tome, i samim tim na određenom novcu, onda mislim da postoji problem u Koridorima", izjavila je Mihajlovićeva novinarima.

Prema njenim rečima, ovo nije ni prvi ni poslednji put da Koridori samoinicijativno preprojektuju i desetina miliona evra su otišle na to.

"Mi i danas tražimo i gledamo kako je potrošen novac na te projekte", rekla je Mihajlović.

To je, kako je dodala, još jedan razlog zašto Koridori Srbije i Putevi Srbije moraju da budu spojeni i da rade efikasnije.

Prema njenim rečima, na to ukazuju i sve međunarodne finansijske institucije, a to će za našu državu značiti i 20 odsto uštede u troškovima.

Meštani sela Lalinci u četvrtak su traktorima i mehanizacijom blokirali put i radove na Koridoru 11 u tom mestu, jer je, kako tvrde, 40 domaćinstava "odsečeno od sveta".

Oni su se razišli u petak, a državni sekretar Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i inrastrukture Dejan Trifunović je posle razgovora sa meštanima i predstavnicima svih nadležnih institucija koji su izašli na teren poručio da će problem sigurno biti rešen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: