Vučić: Pobeda radnika Železare FOTO

U Železari nikada neće raditi manje ljudi od 5.120, poručio je radnicima premijer Aleksandar Vučić u Smederevu prilikom potpisivanja ugovora.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 21.03.2015.

12:17

Default images
Foto: Tanjug

Vučić kaže da je Železari Smederevo i njenim radnicima osigurana sigurna budućost, a da je današnji dan veliki za taj grad, ali i celu Srbiju.

Fotografije pogledajte u našoj foto galeriji OVDE.

Vučić se zahvalio pre svega radnicima koji su se istrajnošću, ljubavlju i posvećenošću Železari i poslu izborili za budućnost, naglasivši da će kompanija biti profitabilna, plate uvećane a zaposlenima sigurna radna mesta.

Uprkos tome što je bilo mnogo onih koji su želeli da se Železara ugasi, Vučić je naveo da će proizvodnja s prošlogodišnjih 560.000 tona ove godine biti udvostručena...

"Molim vas da budete vredni, posvećeni i da osvetlate obraz celoj Srbiji jer ovo nije važan i veliki dan samo za Smederevo, nego za celu Srbiju", rekao je Vučić.

U Smederevu je danas potpisan Ugovor sa novim menadžmentom Železare, holandskom kompanijom "HPK inženjering".

Ugovor su potpisali ministar privrede Vlade Srbije Željko Sertić, u ime Železare Smederevo Bojan Bojković i predstavnik "HPK inženjeringa" Peter Kamaraš, a potpisivanju je prisustvovao premijer Srbije Aleksandar Vučić.

"U ovoj fabrici treba da rade i deca radnika i vaša deca, ovo je veliki dan za Srbiju. Ovu šansu ne smemo da propustimo. Čestitam. Živela Železara" rekao je Vučić i dodao da će novi menadžment zadržati sadašnji broj radnika, što je bio jedan od uslova vlade, i da u toj fabrici nikada neće raditi manje od 5.120 ljudi.

Fotografije pogledajte u našoj foto galeriji OVDE. . On je zahvalio sindikatima i podsetio da su mu, kad ih je upitao šta misle o jednom vlasnika novog menadžmenta Dzonu Gudišu, sindikalci rekli da "nema šta da brine jer je Gudiš svetski šampion u apsolutnoj kategoriji".

"Sad ste u sigurnim rukama", naveo je premijer i dodao da će plate biti povećane, da će se raditi sve vreme i da će svi radnici ostati na svojim radnim mestima.

Premijer je rekao da će ceo smederevski kraj nastaviti da se razvija.

"Ovu šansu ne smemo da propustimo, svom snagom, znanjem i ljubavlju prema fabrici prionite na posao", rekao je Vučić.

On je naveo da želi da Železara Smederevo ostvari uspeh kao i Er Srbija, koja "nadleće sve aviokompanije u regionu".

"Želim da sutra možemo da pokažemo da imamo najuspešniju kompaniju u reigonu, čelicanu koja moze da nabavlja najjefitnije sirovine i da svoj čelik prodaje po dobroj ceni", rekao je Vučić.

Premijer je nakon zvaničnog obraćanja razgovarao sa radnicima i još jednom im zahvalio što u prethodnom periodu nisu "samo kukali za plate", već su se borili za železaru, a oni su zahvalili premijeru i vladi na angažovanju kako bi železara nastavila da radi. .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

265 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: