"Pošta Srbije ima 49 konkurenata"

"Pošta Srbije" je dobrom putu da ostvari saradnju sa nekom od velikih kineskih kompanija koje se bave elektronskom trgovinom, kaže Milan Krkobabić.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 20.03.2015.

10:40

Default images
Foto: Beta

Generalni direktor "Pošta Srbije" je za TV Pink rekao da su premijeri dveju država otvorili vrata saradnje, a da je na onima koji vode javna preduzeća i ključne srpske kompanije u privatnom vlasništvu, da iskoriste tu šansu.

Krkobabić, koji je i predsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije je takođe najavio da to preduzeće želi da bude i lider u regionu i da su interesantne i pošte Crne Gore, Makedonije i BiH, koje su nekada bile u okviru jedinstvenog sistema.

Generalni direktor "Pošta Srbije" je podsetio da je kineska ekonomija izuzetno rastuća i da su bez premca u trgovini i da mnogo kineskih građana ima u Srbiji i Evropi.

Krkobabić je istakao da "Pošta Srbije" nije monopolista, nego da ima 49 konkurenata, da "20 miliona Srba mesečno uđe u 'Pošte Srbije'" i da je "resurs koji pokriva celokupnu Srbiju - 1.500 pošta i 4.500 šaltera".

"Dnevno imamo četiri puta više finansijskih transakcija gotovog novca i svega toga, nego sve banke zajedno koje rade u Srbiji", rekao je Krkobabić.

On je istakao da u "Pošti Srbije" radi 15.000 ljudi i da mu je cilj da sistem koji je preuzeo funkcioniše još bolje.

Krkobabić je dodao da javna preduzeća moraju da smanje gubitke i da se "završi priča" sa preduzećima u restrukturiranju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: