"Gudiš i Kamaraš bolji nego stečaj"

Odluka da se upravljanje smederevskom železarom poveri kompaniji "HPK inženjering" predstavlja jedino moguće rešenje, smatra Radojka Nikolić.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 18.03.2015.

11:37

Default images
Foto: Tanjug, arhiva

Glavna i odgovorna urednica magazina "Biznis" i "Ekonometar" je za TV Pink rekla da nije bilo drugog rešenja, jer je bila neophodna ili prodaja ili zatvaranje i skidanje sa budžeta smederevske železare, što je bila obaveza prema sporazumu sa MMF-om i protokolu EU.

Ona je istakla da su kompaniju "HPK inženjering" formirala dva čoveka koji odlično poznaju železaru u Smederevu - Petar Kamaraš i Džon Gudiš, koji su svetskog formata, međunarodnog profila upravljanja sa iskustvom u ogromnim kompanijama u više zemalja u svetu.

Nikolić je najavila da će nova uprava formirati tim u kojem će biti 12 ljudi, međunarodnih eksperata i da će njihovo upravljanje železarom trajati godinu i po i da je u prvih šest meseci dozvoljeno da železara ima gubitke.

"Privatizacija dolazi posle isteka godinu i po", najavila je Nikolić.

Govoreći o dosadašnjem poslovanju smederevske železare, Nikolić je ocenila da "nismo imali dovoljno sposobne ljude" i da postoji druga mogućnost "da se mnogo kralo".

Na pitanje novinara o mesečnom trošku za 24 menadžera od 350.000 evra, Nikolić je odgovorila da to treba uporediti sa 10 do 12 miliona dolara, koji su se mesečno izdvajali iz budžeta za rad železare, koja pri tom nije pravila profit.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

20 h

Podeli: