Radnicima u Železari plate veće 10%

Novi menadžment u Železari Smederevo obećao je veće plate radnicima za 10 odsto, rekao je premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 17.03.2015.

21:09

Default images
Foto: Tanjug

Prema njegovim rečima, menadžment HPK inženjering iz Holandije Džona Gudiša i Petra Kamaraša koji ć,e prema odluci Vlade, upravljati Železarom Smederevo, obećao je da će Železara biti profitabilna za šest meseci, kao i da će sačuvati broj zaposlenih.

"To znači da će Železara zapošljavati u svakom trenutku 5.000 ljudi, što znači da će sačuvati i prirodni odliv, odnosno da će se nadoknaditi radno mesto kada neko ode u penziju“, rekao je Vučić gostujući na RTS-u.

U komisiji koja je odlučivala kome će se poveriti upravljanje Železarom bila su sva tri sindikata, kaže Vučić i dodaje da je ponuđeno 20 miliona dolara za pokretanje visoke peći i povećanje proizvodnje. Takođe, HKP inženjering se obavezao da će u roku od šest meseci Železara pozitivno poslovati, ističući da je moguće da se to dogodi i ranije.

"Oni prihvataju da to bude ugovorna obaveza, što je za nas neverovatna stvar. Neke druge kompanije su nudile veće plate. Međutim, članovi sindikata su se saglasili sa izborom, jer smatraju da je njihov plan uverljiviji i argumentovaniji", rekao je Vučić.

On je precizirao da je HKP ponudio 10 odsto veće plate i 24 čoveka za koje će biti izdvojeno 350.000, a taj aranžman trajaće do trenutka privatizacije kompanije. Srbija ostaje vlasnik koji sve kontroliše.

"Ovo je veliki dan, ne računajući Er Srbiju, da smo uspeli u poslednjih dvadeset godina da nešto što je simbol Srbije pokrenemo i to ćemo sigurno sačuvati", rekao je premijer i istakao da bi on lično voleo da je za upravljanje Železarom pobedila američka kompanija Esmark.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

260 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: