Koliko će biti kvadrat u BG na vodi

Prodaja stanova u prvim stambenim kulama u Beogradu na vodi počeće u ponedeljak, ali se za sada ne zna kolika će biti cena kvadratnog metra.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 13.03.2015.

17:31

Default images
Foto: beograd.rs

Kako su u Gradskoj upravi izjavili za Blic, u ponedeljak počinje faza pretprodaje u kojoj se samo prikupljaju prijave o zainteresovanosti.

Na osnovu toga će se kako kažu, videti koliki je interes građana za kupovinu kao i za koju vrstu stanova je najveće interesovanje, tek na osnovu toga formiraće se i cene.

To je, naime, sistem prodaje koji kompanija Igl hils primenjuje u celom svetu. U poslovnoj praksi kompanije je da ista ostane nepoznata javnosti sve do početka prodaje. One se određuju u skladu sa tržišnim uslovima, kapacitetima projekta, njegovoj nameni, funkcionalnosti i slično.

Na primer, kada je kada je reč o poslednjem lansiranom projektu Igl hilsa u Nigeriji, u okviru prve faze projekta, pušteni su u prodaju hotelski stanovi, pod pokroviteljstvom The Address Hotels and Resorts - jednog od najvećih hotelijerskih brendova na Bliskom Istoku.

Cena stana po kvadratnoj stopi je bila oko 500 evra, sto je po kvadratnom metru oko 5.400 evra. Treba napomenuti da je reč o najskupljoj mogućoj ceni jer su u pitanju servisirani stanovi. Rezidencijalni se kreću oko 30 odsto jeftinije (najskuplji projekti, sa najboljom lokacijom, kvalitetom odrzavanja ...). Najjeftiniji stambeni objekti se kreću oko 2.500 evra po kvadratnom metru.

Inače, kada je reč o individualnim investitorima, tj. krajnjim kupcima, kod njih postoji nekoliko različitih profila:

Investitori na duže staze, koji očekuju određeni povratni kapital kroz izdavanje stanova.

Investitori na kraće staze, koji veruju da će nakon određenog vremena kupljena nekretnina dostići zadovoljavajuću vrednost i nakon toga je preprodati u uslovima povećane tražnje.

Krajnji korisnik - je onaj koji kupuje nekretninu za ličnu upotrebu, tj. za stanovanje.

Maketa dve stambene zgrade, koja je izložena na sajmu MIPIM, sledeće nedelje će biti izlozena u BW galeriji, u Karađorđevoj ulici u Beogradu.

"Od ponedeljka će svaki građanin koji je zainteresovan moći preko sajta Beograda na vodi da dobije sve informacije o prodaji stanova, u novinama ćemo takođe od sledeće nedelje objaviti sve detalje", rekao je prvi čovek Beograda Siniša Mali novinarima na Međunarodnom sajmu nekretnina (MIPIM) u Kanu.

Beogradski portal Beobild piše da tek ostaje da se vidi kako će se ovakav koncept pokazati u Beogradu, što dosta zavisi upravo i od cene kvadrata, pogotovo kada znamo da se visoko platežni kupci u Beogradu češće opredeljuju za kuće ili male luksuzne lamele. Tržište će takođe imati ulogu važnog korektora u daljem razvoju savskog priobalja, navodi se na portalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

197 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: