Merk: Srbija perspektivno tržište

Nemačka farmaceutska kompanija Merk (Merck), koja posluje u Srbiji od 2006. godine, smatra Srbiju perspektivnim tržištem.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 10.03.2015.

13:23

Default images
Foto: Freeimages

Srpsko tržište će u fokusu razvoja te kompanije biti u periodu do 2018. godine, izjavio je finansijski direktor Merka Markus Kuhnert.

"Trenutno poslovanje Merka u Srbiji je još malo, ali pokazuje lep rast i želimo da ga zadržimo i u budućnosti", kazao je Kuhnert novinarima iz Srbije u sedištu firme u Darmštadu na predstavljanju rezutata i planova poslovanja, ali nije želeo da iznosi detalje.

On je kazao da ta kompanija ulazi u novu poslovnu fazu transformacije i rasta i da je fokus na tržištima u razvoju u oblasti farmaceutike, kao što su ona u istočnoj Evropi, među kojima je i Srbija.

Kuhnert je novinarima kazao da je faramaceutska industrija tržište u razvoju, posebno kompanije koje se bave imuno onkologijom, navodeći da su pre svega velike američke i evropske kompanije posvećene tim projektima u koje su uložile mnogo novca.

Kompanija Merk najstarija je farmaceutska i hemijska kompanija na svetu koja posluje od 1668. godine, i koja trenutno ima šest preduzeća.

Merk je imao prodaju od 11,3 milijarde evra u 2014. godini, a zapošljava 39.000 ljudi u 66 zemalja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: