Rusi stižu u Vranje, posao za 200

Investicioni trilateralni sporazum o izgradnji fabrike za proizvodnju kotlova na palet u Vranju, potpisan je danas u Beogradu.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 06.03.2015.

13:43

Default images
Foto: Thinkstock

Reč je o investiciji ruske kompanije "Orion" od oko 8,5 miliona evra, a izgradnja fabrike će početi u junu, saopšteno je iz Privredne komore Srbije.

Sporazum su potpisali gradonačelnik Vranja Zoran Antić, direktor preduzeća "Biodom S" Dragan Stamenov i direktor ruske kompanije "Orion" Andrej Stepanov.

Investicioni sporazum je potpisan tokom Druge međunarodne privredne izložbe "Ekspo Rusija - Srbija" u Kongresnom centru hotela Metropol Palace u Beogradu.

Proizvodnja u toj fabrici u Vranju trebalo bi da počne u decembru ove godine i u njoj će biti otvarano 200 radnih mesta za kvalifikovane radnike.

Fabrika će biti izgrađena u slobodnoj ekonomskoj zoni u tom gradu, a planirana je izgradnja kapaciteta za proizvodnju 12.000 kotlova godišnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: