Ambasador tvrdi: Lidl stiže u Čačak

Šteta je što nijedna nemačka kompanija ne posluje u Čačku, ocenio je ambasador Nemačke Hajnc Vilhelm, i najavio dolazak nekih kompanije iz te zemlje u taj grad.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 06.03.2015.

09:29

Default images

"Pri kraju su pregovori o dolasku 'Lidla' u Čačak, a još jedna kompanija je zainteresovana da investira u ovaj grad", rekao je Vilhelm prilikom posete Čačku i razgovora sa gradskim rukovodstvom.

On nije precizirao koja nemačka kompanija je zainteresovana za ulaganje.

Prema njegovim rečima, grad Čačak treba da pokrene inicijativu da nemački investitori i kompanije dođu i podsetio da postoji Srpsko-nemačko udruženje privrednika.

Ambasador je primetio da veliki problem predstavlja činjenica da nije završen Koridor 11, pa se ulagači više okreću Vojvodini, jer je lakši transport robe.

Međutim, kako je ocenio, grad ulaže velike napore da privuče investitore.

"Razgovarali smo i o poplavama koje su ostavile velike posledice", rekao je ambasador i izrazio zadovoljstvo jer su neke nemačke kompanije pomogle u sanaciji nakon elementarnih nepogoda koje su zadesile grad na Moravi.

Gradonačelnik Čačka, Vojislav Ilić je izrazio zadovoljstvo zbog posete ambasadora.

"Budući da smo u prethodnom periodu razgovarali sa brojnim delegacijama, sve zainteresovane smo upoznali sa potencijalima našeg područja i očekujemo da ostvarimo neku saradnju", rekao je Ilić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: