Putnici u taksi u gepek i na panj

Autobuski prevoznici u Gornjem Milanovcu uputili su pismo Opštinskom veću sa zahtevom da se uvede red među taksi prevoznicima koji godinama rade na "divlje".

Srbija

Izvor: B92

Petak, 06.03.2015.

08:49

Default images
Foto: Freeimages

"Bezbednost putnika je ugrožena, vozači nemaju periodične lekarske preglede koji su obavezni za tu vrstu delatnosti, a često se putnici prevoze u gepecima ili sede na drvenim panjevima kako bi ih bilo što više u vozilima", navodi se u pismu.

Saobraćajna preduzeća "Autoprevoz" i "Konvoj travel" koji organizuju putnički prevoz u takovsko-rudničkom kraju ističu da oko 70 neregistrovanih taksista polazi ispred autobusa, na stajalištima uzimaju putnike i nikome ništa ne plaćaju. Vlasnik "Konvoj travela" Mladen Nešković rekao je za agenciju Beta da najviše tih taksista ima na pravcima za Čačak, Kragujevac i varošicu Rudnik, gde je i najfrekventniji autobsuki saobraćaj.

"Oni voze po ceni autobuske karte, nisu registrovani za taksi prevoz, niti plaćaju državi bilo kakve poreze, što predstavlja klasičan rad na crno a niko ih za to ne sankcioniše niti uznemirava", rekao je Nešković.

Prevoznici su izračunali da svaki taj taksista u proseku dnevno prihoduje oko 5.400 dinara, što su velika primanja na mesečnom nivou. Oni ne plaćaju nikakve poreze a pojedinci imaju po nekoliko automobila kojima upravljaju najmljeni vozači.

Registrovana taksi preduzeća i radnje u Gornjem Milanovcu podržali su pismo, a u opštinskoj upravi rečeno je da će biti razmatrano na prvoj sednici Veća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: