Delez: U Srbiji se dobro jede

Belgijski trgovinski lanac Delez jača poslovanje i investicije u Srbiji i, uprkos složenoj ekonomskoj situaciji, vidi znakove porasta prodaje.

Srbija

Izvor: Beta

Četvrtak, 05.03.2015.

17:35

Default images
Foto: Tanjug

Predsednik ove kompanije Frank Miler i finansijski menadžer Pjer Buši su saopštili da je kompanija u svojoj prodajnoj mreži u SAD, Belgiji i Luksemburgu, kao i Grčkoj, Rumuniji, Srbiji i Indoneziji u prošloj godini ostvarila rast prihoda od šest odsto, uz ukupnu dobit od 762 miliona evra, najviše zahvaljujući prometu u prodajnoj mreži u Americi.

Kompanija Delez, po rečima Milera i Bušija, očekuje bolje poslovanje u Grčkoj i Srbiji, iako je u tim zemljama ekonomsko-socijalna situacija teška, i zato je već prionula na obnovu samoposluga i svih drugih prodajnih objekata, uz nove proizvode i delom pristupačnije cene.

U Rumuniji Delez ima dosta uspeha i otvorio je 114 novih prodavnica, a vidan značaj pridaje nedavnom otvaranju regionalnog distributivnog centra u Srbiji, u Staroj Pazovi, u koji je uloženo 50 miliona evra i zaposleno 500 radnika.

Ccelnici Deleza su istakli da u ovoj godini očekuju dalje pospešenje poslovanja, uz obnovu Maksi samoposluga, otvaranje novog Tempo prodajnog centra u aprilu, nastavak uvođenja manjih prodavnica po sistemu "šop end gou".

Na pitanje šta je bilo presudno da Delez ostane i jača poslove u Srbiji, a povukao se iz Albanije, Bosne, Crne Gore i Bugarske, finansijski menadžer Buši je agenciji Beta rekao da su to pre svega bolji uslovi, mogućnost da se pospeši konkurentnost i ukupno 14 odsto tržišta koje kompanija ima u Srbiji.

"U Srbiji su dobri proizvodi i dobro se jede", primetio je uz osmeh Buši.

U poslednja tri meseca 2014. je Delez, po njegovim rečima, zabeležio bolje rezultate u Srbiji i očekuje još bolje poslovanje već u prvim mesecima ove godine.

U malom izložbenom salonu u sedištu kompanije Delez, gde su saopšteni rezultati poslovanja, mogli su se videti proizvodi koji se prodaju u SAD, Belgiji, Grčkoj, Rumuniji i Srbiji, uključujući rakiju dunjevaču, kopaonički kajmak, pakovanje svežih malina iz Srbije, dugotrajno srpsko mleko.

Delez u Srbiji ima ukupno 390 prodajnih objekata tipa Tempo, Maksi, Šop end gou i zapošljava 10.800 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: