Naše farme mogu da pariraju danskim

Srpske poljoprivredne kompanije mogu primenom savremene tehnologije da budu konkurentne na evropskom tržištu, kaže direktor Delta agrar grupe Ivan Kostić.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 05.03.2015.

17:22

Default images
Foto: Tanjug

"Da bismo bili konkurentni u EU moramo u kontinuitetu da ulažemo u nove tehnologije pomoću kojih možemo da proizvodimo kvalitetne proizvode koje možemo da plasiramo na tom tržištu", izjavio je on na Kopaonik biznis forumu.

Najbolje kompanije, kako je naveo, mogu da budu konkurentne kada je reč o žitaricama, uljaricama, šećernoj repi. Primera radi, on je rekao da je farma tovljenika Delta kompanije u Staroj Pazovi ušla u tri odsto najboljih farmi, koje pariraju farmama u Danskoj.

Generalni direktor Global sid Saša Vitošević izjavio je da agrarna politika u Srbiji mora što više da se prilagodi evropskoj.

"U toku su skrininzi. Imamo obavezu da uz male korekcije prihvatimo sve principe EU", rekao je on.

U tom smislu on je naveo da će subvencije države za poljoprivredu biti posebno problematične kada je reč o konkurentnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: