"Bez promena Srbije, mi bez šanse"

Vodeće privatne kompanije podržaće vladu u restrukturiranju javnog sektora, izjavio je predsednik kompanije PSP Farman Branislav Grujić.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 05.03.2015.

12:54

Default images
Foto: Tanjug

On je dodao da je odluka vlade da krene u takve reforme najvažnija tema o kojoj se razgovaralo na Kopaonik biznis forumu.

"Ovog puta imamo decidnu odluku, imamo jasno izraženu želju i ideju, kako i šta treba da se uradi", naglasio je Grujić i podsetio da se u proteklih 10 godina o restruktuiranju mnogo pričalo, a malo se uradilo, mada i nije bilo nikakve odluke o tome.

Grujić je istakao da smo sada došli do ključne reči "implementacija", odnosno kako to sve treba uraditi, jer je to jedan ogroman posao, koji zahteva angažovanje svih resursa u državi.

"To je jedna suštinska promena Srbije, jer bez te promene mi nemamo šanse. Ovaj drugi deo nas, koji smo u komercijalnoj privredi, nemamo šanse da napredujemo dalje", kazao je privrednik.

Grujić je duboko uveren da je restruktuiranje javnog sektora sudbonosan potez za Srbiju.

Ako ova vlada ne uspe da sprovede taj plan, Grujić kaže da ne veruje da će neka druga vlada imati takvu šansu, ali naglašava da u tome ima punu podršku najuspešnijih privrednika u Srbiji da sprovede reforme.

"Puna podrška svih nas da se to uradi, uz koncenzus i svi stojimo na raspolaganju da čime god možemo da pomognemo da se taj proces što pre i što kvalitetnije odigra", poručio je Grujić.

Odgovarajući na pitanje da li se poboljšalo poslovno okruženje, nakon obećanja vlade, Grujić je rekao da ćemo o tome realno moći da pričamo na kraju ove godine.

Grujić je podsetio da je vlada ispunila većinu obećanja prema privrednicima, od novog Zakona o radu, Zakona o planiranju i izgradnji..., "ali sada je na redu implemenatcija".

Prema njegovim rečima, jedino je dilema da li će lokalna samouprava imati snage, želje i vizije da sprovodi zakon u pozitivnom duhu ili se pridržavati principa "bolje ništa ne raditi, jer onda ne mogu biti kriv nizašta".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

12 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: