EPS akcionarsko društvo već u 2016.

Elektroprivreda Srbije će već naredne godine funkcionisati kao akcionarsko društvo, izjavio je danas ministar privrede Željko Sertić.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 04.03.2015.

17:45

Default images

Prema njegovim rečima, sprovešće se i reorganizacija Srbijagasa koji ima gubitak veći od milijardu evra.

EPS je već dobio program rada za restrukturiranje i do juna će biti završena neophodna korporativna i pravna dokumenta za taj proces, rekao je Sertić podsetivši da je već smanjen broj direktora u tom preduzeću.

Prema njegovim rečima, više od 15 preduzeća EPS - a biće objedinjena na dva, a jedno će biti formirano u najbržem roku.

"Ideja je da već sledeće godine imamo EPS kao akcionarsko društvo podeljeno po svim segmentima, funkcionalno i operativno, i od tog memonta bi mogli da razmišljamo o eventualnom strateškom partnerstvu ili nekim drugim partnerstvima", kazao je ministar privrede novinarima na Kopaonik biznis forumu.

On je naveo da je Srbijagas veliki problem, koji mora da se rešava sa međunarodnom zajednicom, pre svega sa MMF - om zbog dugova Srbijagasa iz prethodnog perioda.

"Jedna od najvažnijih stvari koje smo preduzeli je, takođe, korporativna reorganizacija, a druga da kompanije moraju da počnu da plaćaju gas. Srbijagas više ne može da bude socijalno preduzeće koje će pomagati drugim preduzećima", istakao je Sertić.

On je dodao da zato treba rešiti pitanje Petrohemije, Azotare, MSK, Železare i drugih preduzeća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: