Grčka ide ka paketu pomoći

Španski ministar ekonomije, Luis de Gindos, ponovo je rekao da se Španija kreće ka trećem paketu pomoći.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 04.03.2015.

15:18

Default images
Foto: Tanjug

Prema njegovim rečima, male su šanse da pre isteka aktuelnog programa u junu uspe da povrati pristup kapitalnim tržištima.

"Nažalost, male su šanse da će Grcka biti u stanju da se vrati na finansijska tržišta. Ako Grčka ne uspe da do juna povrati pristup tržištima, moraćemo da formiramo nov aranžman sa Grčkom. Možemo ga nazvati aranžmanom, sporazumom, paktom, programom, ali to je to", rekao je De Gindos na jednom ekonomskom forumu u Barseloni.

On je dodao da će to biti kreditna linija koju će pratiti izvesni uslovi, kao što je to i inače slučaj, prenela je agencija Frans pres.

Evropska unija umanjila je značaj glasina o novom paketu pomoći za Grčku, uz poruku da i dalje radi na finalizovanju detalja četvoromesečnog produženja aktuelnog programa pomoći Grčkoj koji je dogovoren prošle nedelje.

"Ministri finansija evrozone, koji bi trebalo da se naredne nedelje sastanu u Briselu, neće razgovarati o trećem paketu pomoći", izjavila je portparolka šefa evrogrupe, Simon Buatel.

Kako podseća Frans pres, De Gindos je pre dva dana izjavio da članice evrozone pregovaraju o trećem paketu pomoći za Grčku koji bi toj zemlji omogućio izmedju 30 i 50 milijardi evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: