Malini se još vaga cena

Na sastanku održanom u Ministarstvu poljoprivrede malinari i hladnjačari, za sada, nisu postigli nikakav dogovor o problemima koji prate proizvodnju tog voća.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 04.03.2015.

13:50

Default images
Foto: Freeimages.com

Predsednik novovaroškog Udruženja "Zlatni breg" i Saveza srpske maline, Mišo Živković najavio je formiranje Radne grupe koja bi trebalo da usaglasi stavove proizvođača i hladnjačara oko cene maline.

"Sastanku je, pored predstavnika ministarstva koji su bili u ulozi medijatora, prisustvovalo sedmoro najvećih hladnjačara. Jedna od tema je bila cena maline za prošu godinu, ali hladnjačari tvrde da su ostvarili malu dobit koja iznosi 2,5 odsto, u šta mi sumnjamo", naveo je Živković u izjavi Tanjugu.

Živković kaže da Radnu grupu čine predstavnici svih strana, sa zadatkom da, između ostalog, proizvođačima bude nadoknađena razlika u otkupnoj ceni ovog voća, jer je lane u šabačkom kraju bila 230 dinara po kilogramu, a u većem delu zapadne Srbije 150.

Kada je u pitanju cena maline za 2015. godinu, Živković navodi, da je Savez još nije formirao, uprkos tome što su pojedina ivanjička i ariljska udruženja zatražila akontnu od 2,3 evra za kilogram. On je najavio održavenje sastanka predstavnika Saveza u Čačku kada će biti određena suma za kilogram maline. Prema njegovoj oceni, površine pod zasadima "crvenog zlata" su smanjnene, iako pojedini proizvođači tvrde suprotno.

"Sa cenom nećemo licitirati, niti izlaziti u javnost do kraja aprila, ili početka maja", zaključio je Živković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

11 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: